2023. januári Könyvtári Hírlevél




 

HÍREK, ÉRDEKESSÉGEK

Ki volt Glück Frigyes?

Az OSZK könyvtár blogjában olvashatnak egy cikket egy híres mecénásról, aki a gazdagságát a magyar társadalom és köz javára használta.

https://nemzetikonyvtar.blog.hu/2023/01/03/a_magyar_szalloda-_es_vendeglatoipar_egyik_vezeto_kepviseloje_gluck_frigyes_ex_libris_gyujtok_gyujte?utm_source=phplist272&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=OSZK+220%3B+gratul%C3%A1ci%C3%B3k+%E2%80%93+k%C3%A1rp%C3%A1taljai+%C3%BAt+%E2%80%93+konferenciabesz%C3%A1mol%C3%B3+%E2%80%93+Gl%C3%BCck+Frigyes+%E2%80%93+A+magyar+k%C3%A1rtya+napja

 

Innen elnavigálva megtekinthetik a Magyar Nemzeti Digitális Archívumba a portréját, ahol több értékes információhoz juthatnak.

https://mandadb.hu/tetel/536767/Gluck_Frigyes_szallodas_vendeglos_portrefenykepe_Budapest_1920_korul

 Bemutatkozik új adatbázisunk:

Vallás és filozófia gyűjtemény

A Religion & Philosophy Collection egy nélkülözhetetlen teljes szövegű adatbázis a teológiai és filozófiai kutatásokhoz. Több száz teljes szövegű folyóiratot és folyóiratot foglal magában, amelyek számos vallási és filozófiai témát fednek le, beleértve a világvallásokat, vallástörténetet, politikai filozófiát és nyelvfilozófiát.

Tartalmazza

  • 127 aktív teljes szövegű, nem nyílt hozzáférésű folyóirat és magazin
  • 105 aktív teljes szövegű, nem nyílt hozzáférésű, lektorált folyóirat és magazin

·         Nagyon ajánlott. Kiváló olyan könyvtárak számára, amelyek teljes szövegű vallási és filozófiai kínálatukat szeretnék bővíteni...

·         - W. Fontaine, Dartmouth College

Széles körű lefedettség és tartalom 

A több száz teljes szövegű tudományos folyóirattal a Religion & Philosophy Collection egy mélyreható forrásgyűjteményt kínál olyan témákkal kapcsolatban, mint a világvallások, főbb felekezetek, bibliatudomány, vallástörténet, ismeretelmélet, politikai filozófia, nyelvfilozófia, erkölcsfilozófia és a filozófia története. A Religion & Philosophy Collection több mint 100 évre kiterjedő kulcsfontosságú teológiai és filozófiai forrásokat kínál.

Bemutatkozó oldal:

 https://www.ebsco.com/products/research-databases/religion-philosophy-collection

Keresőfelület:

https://web.p.ebscohost.com/ehost/search/selectdb?vid=0&sid=459ceb91-7fee-49a6-8b63-8715ffaeed01%40redis


Távoli hozzáférés és applikáció is elérhető!

Ha valakit érdekel ez az adatbázis, akkor forduljon bizalommal a könyvtároshoz!

 

 

Fontos Könyvtári Közlemények:

-          A Jegyzetboltban történő vásárlás esetén azoknak, akiknek nem áll módjukban készpénzben fizetniük, lehetőségük van előre utalással, vagy helyben utalással fizetni, csekken is be lehet fizetni az összeget, ebben az esetben az igazoló szelvényt szükséges bemutatni. A fizetés igazolása után lehet elvinni a megrendelt könyveket. Utólag utalni nem lehetséges. Számlaigényüket előre kérem jelezni.

-           

-          A Foglald le a Könyvtárost projekt átmenetileg szünetel.

 

-          Önkéntesség a Könyvtárban:  Elsősorban nyáron, (de folyamatosan is lehet jönni szorgalmi időszakban) várjuk sok szeretettel azokat, akik szívesen segítenének a könyvtári munkafolyamatokban, előre egyeztetett napokon. Főbb munkafolyamatok: - Szkennelés, raktári rend ellenőrzése, azaz ABC sorrendbe kell tenni a könyveket, az adott jelzeteken belül a könyvtáros irányításával, EXCEL táblázatokban való munkák, könyvek porszívózása, polcok portalanítása stb.

 

Keresőfelület, online elérhető a Könyvtár Katalógusa!

https://atf.opac3.monguz.hu/

 


A könyvtárban található állomány bibliográfiai adatait folyamatosan töltjük fel a könyvtári katalógusba, ezek az adatok a megadott linken elérhetőek. Jelenleg azoknak a dokumentumoknak az adatai melyek a legrelevánsabbak elérhetőek. Bátorítom az olvasókat, hogy keressenek benne. A beiratkozott olvasóknak van lehetősége arra, hogy lefoglaljon, illetve előjegyezzen dokumentumokat, illetve hosszabbíthat saját magának.

A Qulto alkalmazásról, melyen keresztül szintén elérhető a katalógus bővebben itt olvashatnunk:  https://qulto.eu/products/eCard/

 

 

 

 

 

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések